Linoleum vloer

Op zoek naar een linoleum vloer? Reken op de uitgebreide ervaring en vakkennis van Claire Tondeleir, uw specialist voor linoleum vloeren en andere vloerbedekking!

De linoleum vloer, een duurzame en milieuvriendelijke combinatie van natuurlijke grondstoffen, is al jaren een erg populaire vloerbedekking. Een linoleum vloer is samengesteld uit ecologische grondstoffen, zoals kalksteen, hars, lijnolie, etc. en is daarom meestal volledig biologisch afbreekbaar.

Linoleum vloeren zijn erg geëvolueerd op vlak van stijl en design. Tegenwoordig zijn ze verkrijgbaar in een grote variëteit aan kleuren en patronen, zo is er bv linoleum met een betonlook of een houtstructuur. Voor een linoleum vloer op maat kunnen persoonlijke toetsen toegevoegd worden aan het dessin.

De voordelen van een linoleum vloer

Een linoleum vloer heeft enkele belangrijke voordelen:

  • Linoleum vloeren zijn duurzaam en erg slijtvast;
  • Een linoleum vloer is onderhoudsvriendelijk en bijzonder hygiënisch;
  • De vloer dempt geluid en trillingen;
  • De linoleum vloer is antistatisch en trekt dus weinig stof aan;
  • Linoleum vloeren kunnen gecombineerd worden met vloerverwarming.

Onderhoud linoleum vloer

Een linoleum vloer is gemakkelijk te onderhouden met een stofzuiger. U vermijdt best agressieve schoonmaakproducten, deze kunnen de toplaag van het linoleum beschadigen. Linoleum vloer heeft een lange levensduur, maar een behandeling met de juiste onderhoudsproducten kan de levensduur nog verlengen. In de speciaalzaak vindt u gegarandeerd de producten waarnaar u op zoek bent.